Innblikk

3 eksempler på AI-videoer: Gjør markedsføring magisk med AI-videogeneratorer

Med mindre du har levd under en stein de siste årene, har du kanskje lagt merke til at AI har vært på alles lepper en stund nå.

Men hvordan kan du og din bedrift dra nytte av mulighetene som følger med AI? La oss se nærmere på en av de mange oppgavene AI kan hjelpe deg med – å produsere videoer.

Kategori Videomarkedsføring
Dato 02. juli 2024

Som du allerede vet, er videoer et must i sosiale medier på grunn av deres evne til å engasjere publikum (hvis du vil vite mer om videomarkedsføring, kan du lese med her).

Men det tar tid å produsere videoer, og det virker enklere å bare la være å gjøre det. Heldigvis har den raske teknologiske utviklingen gitt oss en rekke AI-videogeneratorer som kan hjelpe deg med å få fart på innholdsproduksjonen og skape magisk markedsføring. Nøkkelen er å vite hvordan du bruker dem.

Hva kan du bruke AI-videoer til?

AI-videogenerering revolusjonerer innholdsproduksjon i disse dager, fordi det er tilgjengelig for alle og ikke bare for tekniske eller kreative spesialister med redigeringsferdigheter. Det finnes flere måter å bruke AI-videogeneratorer på, avhengig av behovene dine.

For det første kan du forbedre markedsføringen din ved å generere videoer som treffer målgruppens preferanser direkte, og det mye raskere enn om du selv skulle ha forberedt, filmet og redigert videoen. I tillegg kan du enkelt lage variasjoner av den samme videoen ved å endre voiceover eller bilder som snakker til ulike målgrupper.

For det andre kan du spare tid på å lete etter det perfekte arkivmaterialet og i stedet lage dine egne korte klipp som du kan kombinere med din egen video. Alternativt kan du også lage hele videoer av høy kvalitet ved å sette sammen korte klipp til én video.

Hvordan fungerer AI-videogeneratorer?

AI-videogeneratorer bruker maskinlæringsalgoritmer til å lage videoer på noen få sekunder, noe som sparer dyrebar tid i en travel hverdag. Ikke rart at det har blitt så populært!
De fleste av dem tilbyr tekst-til-video og/eller bilde-til-video. Det betyr at du enten kan skrive inn hvordan du vil at videoen din skal se ut, eller laste opp et bilde som du ønsker å gjøre om til en video. Så enkelt er det. Selv om generatorene ikke er perfekte, kan de likevel hjelpe deg langt på vei når du vet hvordan du skal gjøre det.

Noen generatorer er gratis med et begrenset antall kreditter for video- og bildegenerering, mens lengre formater og kortere ventetid kan kreve et betalt abonnement. De fleste av dem kan brukes med innlogging i enten en nettleser eller på Discord, så det er enkelt å komme i gang.

3 potensielle AI-videogeneratorer du bør prøve

Vi har gjennomført en liten test av tre utvalgte AI-videogeneratorer med samme tekst-til-video-oppfordring, slik at du kan se hva slags resultater de kan gi deg.

Oppfordring: et dronebilde av en by med skyskrapere på en solrik dag

Her er noen av AI-videogeneratorene du bør se opp for, og resultatene av ledeteksten vår:

#1 Pixverse

Pixverse tilbyr tekst-til-video, bilde-til-video og karakter-til-video. Du kan bruke Pixverse i en nettleser, eller du kan logge inn på Discord for å bruke Pixverse, slik at du kan begynne å generere videoer.

Hvis du begynner med å bruke tekst-til-video, kan du ganske enkelt gjøre det:

  1. Beskrive hva du vil ha
  2. Velg stil og størrelsesforhold
  3. Trykk på «create»-knappen
  4. Vent på at magien skal skje

Det er også mulig å legge til en negativ ledetekst for å instruere AI-modellen om å utelate visse elementer i videoen. Hvis du liker videoen, kan du klikke på «Oppskalere» for å forbedre kvaliteten på videoen. Hvis du bruker bilde-til-video, kan du bruke «Magic Brush»-verktøyet til å markere de områdene du ønsker å legge til bevegelse i, og se hvordan bildet kommer til liv.

Pixverse kan brukes gratis, men hvis du ønsker å fjerne vannmerker og få raskere generering, må du abonnere.

#2 Runway

Av de tre verktøyene vi har testet, er Runway det mest komplette AI-videoverktøyet, der du kan lage og redigere videoer og bilder på samme plattform.

Det er mange innstillinger å sette seg inn i, noe som kan være forvirrende de første par gangene. Men når du først vet hvordan du bruker den, øker kvaliteten på videoene og produktiviteten din.

Akkurat som med Pixverse kan du skrive inn en ledetekst eller legge til et bilde for å begynne å generere den videoen du ønsker. Det er også mulig å legge til innstillinger for:

  • Kamerabevegelse
  • Stil på videoen
  • Bevegelsespensel (relevant hvis du bruker et bilde for å lage en video)
  • Størrelsesforhold

Runway gir deg også små tips om hvordan du kan spesifisere det du ønsker. For eksempel: Tips: Prøv å bruke kameraspesifikke termer: kameravinkler (helbilde, nærbilde osv.).

Du kan komme i gang gratis, men du må abonnere for å generere lengre videoer og fjerne vannmerker.

#3 Genmo

Genmo kan brukes i en nettleser eller på Discord, men uansett trenger du en innlogging. Akkurat som Pixverse og Runway kan du skrive inn ledeteksten din for å generere en video. Som nybegynner i AI-videogenerering er Genmo et godt sted å starte, siden det er brukervennlig og enkelt å navigere.

Det er færre verktøy tilgjengelig i Genmo enn i Runway, men du kan likevel velge innstillinger for blant annet aspekt, varighet og kamerabevegelser. Når du har laget en video, kan du justere den og se gjennom den før du eksporterer den.

Hvis du sliter med å bruke Genmo, eller trenger kreative innspill, kan det være nyttig å bruke Genmo-fellesskapet gjennom Discord-kanalen deres, der brukerne kan dele sine ideer eller be om råd fra hverandre.

Genmo er gratis, og du kan lage opptil 6 sekunder video om gangen.

Det var alt!

Siden AI-videogeneratorene bare lager korte videoklipp, må du selv kombinere dem for å lage lengre formater.

Når du har lastet ned klippene, kan du kombinere dem og legge til voiceover og musikk i et annet program, for eksempel Premiere Pro. Hvis du bruker Runway, kan du bruke deres redigeringsprogram, slik at du ikke trenger å laste ned de separate klippene for å slå dem sammen.

Husk at øvelse gjør mester. Så ikke fortvil hvis de første videoene dine inneholder personer med merkelige øyne eller hender. Hvis du lager helt spesifikke instruksjoner for videoene dine, blir videoene ofte bedre. Så kom deg ut og begynn å lage markedsføringsmagi!

P.S.
Selv om det allerede finnes en rekke AI-videoverktøy der ute, er noen av de største aktørene i teknologibransjen i ferd med å lansere sine egne AI-videogeneratorer, som forventes å lanseres et sted i nær fremtid. Vi kan ikke vente!

Her er noen av de mest etterlengtede:

Sora – OpenAi
Les forskningsartikkel her

Make-a-video – Meta
Les forskningsartikkel her

Veo – Google
Er tilgjengelig for en utvalgt gruppe testere. Les mer om det her

Mer informasjon som dette

Ta et dypdykk i vår samling av nyttig innsikt og finn inspirasjon for markedsføringssatsningen deres.

Koble deg til oss!

Følg oss på LinkedIn for å holde kontakten. Få verdifull innsikt for å ta markedsføringen deres til et nytt nivå, og vær oppdatert på nye muligheter for karrierevekst.