Innblikk

Markedsføringens egne enhjørning – video – og dette er hvorfor

Når man ser på markedsføringsverktøy så er ikke akkurat video-markedsføring vesle Per ubrukt. Allikevel så er bruken av og investeringer i video-markedsføring en voksende trend. Det har derfor aldri vært viktigere å lage video som en del av sin markedsføringsstrategi.

Kategori Videomarkedsføring
Dato 16. november 2022
Looking at a camera behind the scenes illustrating video marketing.

Video-markedsføringens overtalende statistikk

Selv om video ikke er vesle per ubrukt så er investeringen i video voksende. I denne artikkelen skal vi gi statistikken og argumentene for dette.

I 2021 brukte en person i gjennomsnitt 16 timer på online video pr uke. Og dette inkluderer ikke online TV tjenester slik som Netflix eller Viaplay etc. En undersøkelse fra Forbes viser at den gjennomsnittlige nettbrukeren tilbringer 88% mer tid på nettsider med video. Undersøkelsen viser foruten at det lastes opp mer innhold på nett pr 30 dager, enn de store Amerikanske TV-kanalene har produsert de siste 30 årene! Og dette var 3 år siden, i 2018, bare se for deg hvordan dette er pr i dag 2022.

Ifølge Wyzowls årlige rapport fra desember 2021, sa 86% av spurte markedsførere at video hadde hjulpet dem å skaffe leads. Og 81% nevnte at video hadde en direkte innvirkning på salgsøkningen.

Dette er noen overtalende tall når man ser på målingen av videoens påvirkning. Ikke kun på trafikk eller engasjement, men også på den genuine påvirkningen av et selskaps bunnlinje.

Hvilke grunner kan det være for dette? La oss fiske litt etter argumentene for å bruke video.

Hvorfor Video-markedsføring fungerer som smurt

En veldig viktig grunn for suksessen til videoer er hvordan de skaper tillitt. Kommunikasjon ved video skaper en forbindelse med publikum og bygger derfor forhold. Dette handler om hvordan våre hjerner er skrudd sammen. Presentasjoner av faktiske mennesker i dine videoer viser at det er mennesker bak merkevarer som personaliserer det. Og folk handler ikke fra firmaer, de handler fra folk.

Videoer er veldig nyttige for å lære om produkter og å forklare mer komplekse beskjeder ved bruk av det visuelle. Videoer varer lengre fordi de er lagret i vår langtidshukommelses bank. Men det visuelle er også prosessert 60.000 ganger kjappere en tekst og du kan derfor komprimere inn mye mer innhold i en video uten å overlaste publikums hjerne. Wow! Den lange maska kan du beholde!

Siden mer innhold er sett fra mobiltelefoner kan firmaer nå ut til deres målgrupper til alle tider, dag og natt. Faktisk så er 75% av alle videoer avspilt på mobil.

Videoer engasjerer også på alle plattformer, fra sosiale medie kanaler som YouTube, LinkedIn, Instagram TikTok og Facebook, til deres egne nettsider og «webinar» plattformer. Med video kan da deres selskap nå ut til deres publikum over mange kanaler med relevant og engasjerende innhold.

For å oppsummere: Dette er derfor video markedsføringens egne enhjørning

 • Folk tilbringer mer tid på nettsider med video innhold
 • Video kan personalisere ditt varemerke og gjøre det mer personlig
 • Video knytter deg nærmere ditt publikum – og skaper tillit.
 • Det fester seg, fordi det er lagret i vår langtidshukommelse
 • Du kan komprimere mye mer informasjon i video fordi det er prosessert mye kjappere enn tekst.
 • Video er ofte absorbert på mobile enheter og er derfor alltid tilgjengelig
 • Video generer leads og øker salg

Alle grunnene over forklarer hvorfor video er et kraftig redskap. Dette er også hva vi har observer fra våre kunder som bruker video som en del av deres digitale kommunikasjon. 

Lys, kamera, action!

Den vanligste formen for video innhold er forklarede, e.g. produkt forklarede. 96% av deltakere fra Wyzowl undersøkelsen har sett en forklarende video for å lære mer om et produkt eller en tjeneste. Kombinasjonen av det visuelle, lyden, samtalen og historielinjen er effektive metoder for å absorbere sammensatte innhold. Hjernen er alt.

Dette gjør også at video er et flott redskap for å presentere essensen i ens forretning eller merkevare. Dette er en sterk måte å overlevere en autentisk kommunikasjon på bakkenivå med ditt publikum.

Vi ser mange video attester fordi de skaper tillit og autentisert. Dette kan være fra dine kunders synsvinkel med formål å validere selskapet, dets produkter eller tjenester.  Men også ansattes attester kan være er del av ditt varemerkebygging som arbeidsgiver. Attester etablerer en sosial tillit og bevis og vi er alle influert av andres oppfattelser og meninger.

Eksempelvis ta en titt på hvordan Bravida bruker video for rekruterings formål under:

Hva venter firmaer for da egentlig? 

Nummerere og argumentene snakker for seg selv. Men hvorfor investerer ikke alle bedrifter tungt inn i video innhold? 

Tja, noen bedrifter: 

 • Vet ikke hvor de skal starte ved å lage en video 
 • Tror det er alt for dyrt 
 • Er ikke sikker på hvordan de måler effekten av det
 • Har rett og slett ikke startet enda 

Det er mange avgjørelser å ta når man starter med video markedsføring. Dette er også hvorfor mange selskap avventer. Heldigvis er det ikke mange svar som er helt rett eller galt. Du kan fint teste noe ut, samle erfaring og gjøre endringer neste gang.  

En enkel måte å starte på er å få vår hjelp til å filme en  ProFilm som en del av deres nyeste kommunikasjons materiale. Dette inneholder en profesjonell film, film for sosiale medier samt en video attest (snap video). En kraftfull kombinasjon til å engasjere og skape reaksjon hos ditt publikum.  

Du  kan sjekke ut hvilke typer videoer som vi har hjupet våre kunder med her 

Mer informasjon som dette

Ta et dypdykk i vår samling av nyttig innsikt og finn inspirasjon for markedsføringssatsningen deres.

Koble deg til oss!

Følg oss på LinkedIn for å holde kontakten. Få verdifull innsikt for å ta markedsføringen deres til et nytt nivå, og vær oppdatert på nye muligheter for karrierevekst.