Innblikk

Seks videometrikker å se etter

Innblikk

Kategori Videomarkedsføring
Dato 14. februar 2023
Examples of different video metrics to look out for.

Markedsføringsverdenen er i rask endring, og det samme er måten videoer konsumeres på. Med forbrukernes endrede forventninger følger også endrede krav til markedsføringsarbeidet ditt. Forbrukerne stoler i økende grad på videoer av anmeldelser, utpakking og produktdemonstrasjoner når de oppsøker merkevaren din.

Ifølge undersøkelser ser 66% av forbrukere ser video innhold når de vil lære mer om en merkevare eller et produkt. Dette betyr også at forbrukerne forventer at merkevarer legger ut videoinnhold som gir dem verdi – enten ved å lære noe nytt eller dykke dypere ned i en interesse eller lidenskap.

Visste du forresten at vi lager  filmer hos JS? På den måten kan vi hjelpe deg med å tiltrekke deg kundenes oppmerksomhet. Men det er en annen historie.

Selv om verdien av innholdet kanskje er den viktigste faktoren for publikum, ser det ut til at produksjonskvaliteten også betyr mye. 36% av forbrukere synes nettopp produksjonskvaliteten er «ganske viktig», mens 28 % synes det er «svært viktig».

Forbrukerne vil altså ha verdifullt innhold med god produksjonskvalitet. Men hvor mye tid er de villige til å bruke på innholdet ditt? Ifølge Hubspot foretrekker 36 % av forbrukerne videoer som er mindre enn 3 minutter lange, mens 27 % synes 4-6 minutter lange videoer er optimalt. Den optimale lengden varierer imidlertid avhengig av innholdet og målgruppen.

Forestill deg dette: Du produserer videoer og legger dem ut på ulike sosiale nettverk, men sjefen din spør deg stadig om hvordan du skal spore resultatene og vise resultatet av det harde arbeidet ditt.

Ikke bekymre deg – vi hjelper deg!

Hvordan få det til å telle

Først og fremst har lederen din rett – uten å måle videoens suksess, jobber du praktisk talt i mørket. Så slå på lyset, og la oss dykke inn i de seks viktigste beregningene som forteller deg om ytelsen til videoinnholdet ditt.

1. Antall visninger

Som begrepet antyder, forteller denne beregningen deg hvor mange ganger videoen din har blitt sett. Vær imidlertid oppmerksom på at visningene måles på forskjellige måter, avhengig av hvilken kanal du bruker. For eksempel teller YouTube visninger etter 30 sekunder, mens Facebook, Instagram og Twitter teller visninger etter bare tre sekunder. Så ikke sammenlign epler med pærer!

I seg selv sier ikke antall visninger så mye mer enn antall visninger. Kombinert med engasjement og andre beregninger gir det deg imidlertid mer innsikt i hvordan forbrukerne reagerer på videoene dine.

2. Gjennomsnittlig visningsvarighet

Holder seerne dine ut til den bitre enden? Eller slutter de halvveis? Ved å holde et øye med den gjennomsnittlige visningsvarigheten får du innsikt i hvor lenge publikum ser på videoene dine. Ved å dele den totale visningstiden for videoen din med antall avspillinger (inkludert repriser), får du gjennomsnittlig visningstid for hver seer.

Denne beregningen er en pekepinn på om du bør kutte videoene dine kortere, eller om du tilbyr innhold som seerne ikke kan ta øynene fra.

3. Engasjement

En av de mest populære kvalitetsmålingene er engasjement. Gjennom likes, delinger og kommentarer gir forbrukerne deg beskjed om hva de synes om innholdet ditt. Spesielt delinger er verdifulle for deg, fordi de fungerer som en slags jungeltelegraf, mens kommentarer gir deg forbrukernes tilbakemeldinger på innholdet ditt. Dette hjelper deg med å forstå hva som er «hot» og hva som er «definitivt ikke» for ditt fremtidige videoinnhold.

4. Vekst i antall følgere/abonnenter

Denne beregningen viser om videoinnholdet ditt tiltrekker eller til og med skyver bort følgere / abonnenter. En vekst i antall abonnenter eller følgere etter at du har lagt ut en video, forteller deg at innholdet ditt har klart å nå nye målgrupper og gjøre flere interessert i merkevaren din. Det er gode nyheter!

På den annen side er det å miste følgere en vekker for deg å begynne å gjøre noe helt annet med innholdet ditt. Dette er et av de mer vanskelige målepunktene, siden dette kan være forårsaket av andre faktorer enn det spesifikke videoinnlegget ditt.

5. Klikkfrekvens (CTR)

Gjør innholdet ditt en god jobb med å overtale forbrukerne til å utføre en ønsket handling? Klikker de på oppfordringen din og besøker andre sider? Klikkfrekvensen er et mål på prosentandelen av seerne som har klikket på videoens oppfordring til handling (CTA) og gått videre til en annen side.

Hvis forbrukerne ikke reagerer på CTA-en din på slutten av videoen, bør du vurdere å flytte den til begynnelsen eller midten i stedet. Eller enda mer sannsynlig er det et hint om at du bør justere videoen for å gjøre den mer engasjerende, slik at folk blir motivert til å se den til slutt.

6. Konverteringsfrekvens

Konverteringsfrekvensen forteller deg hvor god videoinnholdet ditt er til å gjøre seeren til en lead eller en kunde. Hvis forbrukeren klikker seg fra videoen din og videre til en landingsside eller en nettbutikk og fyller ut et skjema eller kjøper produktene dine, vil dataene vise deg hvordan videoen er knyttet til økningen i virksomheten din. Men hvis videoen ikke er knyttet til noen videre handlinger, kan det være på tide å gjøre noe annet.

Med disse seks beregningene kan du måle suksessen til videoinnholdet ditt og sette mål for fremtiden. Nå som du ikke lenger jobber i mørket, kan du fortsette å legge ut kvalitetsinnhold og gjøre justeringer basert på dataene dine.

Vi heier på deg!

Mer informasjon som dette

Ta et dypdykk i vår samling av nyttig innsikt og finn inspirasjon for markedsføringssatsningen deres.

Koble deg til oss!

Følg oss på LinkedIn for å holde kontakten. Få verdifull innsikt for å ta markedsføringen deres til et nytt nivå, og vær oppdatert på nye muligheter for karrierevekst.